Saturday, March 28, 2020

28 Μαρτίου: ενημερωτικό σημείωμα

Ενημερωτικό σημείωμα
 Αγαπητοί γονείς, 
Έχουν περάσει 13 εργάσιμες μέρες και  τα σχολεία είναι κλειστά. Το γεγονός αυτό μας στεναχωρεί ιδιαίτερα. Ευχόμαστε γρήγορα να τελειώσει αυτή η μεγάλη περιπέτεια και να γυρίσουμε στην καθημερινότητα  μας, στη ζωή του σχολείου.
Μέσα στο «χάος» των ανακοινώσεων, της πληροφορίας και της παραπληροφόρησης που υπάρχει στο διαδίκτυο, με το σημείωμα αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για όσα γίνονται στα σχολεία μας σε σχέση  με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση:
α. Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, από τις πρώτες μέρες,  βρήκαν τρόπους αμφίδρομης επικοινωνίας με το σύνολο των  παιδιών της τάξης τους,  ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα και τις τεχνικές δυνατότητες των οικογενειών. Από τις πρώτες μέρες της καραντίνας με ό,τι εργαλείο είχαν στη διάθεση τους (τηλέφωνο, emailvibermessengerclassdojo κλπ) κράτησαν την επαφή με τις οικογένειες και με την εκπαιδευτική διαδικασία στέλνοντας στα παιδιά φύλλα εργασίας, ασκήσεις, διαδικτυακές εφαρμογές, δημιουργικές δραστηριότητες, ιδέες, εκπαιδευτικά παιχνίδια κλπ.
β. Οπωσδήποτε, το μάθημα στην τάξη, η δυναμική του ζωντανού σχολικού περιβάλλοντος με την αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και δασκάλου, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από το διαδίκτυο. Όμως, δεδομένων των συνθηκών, η  επικοινωνία και η συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών, μέσω των οικογενειών τους, συνεχίζεται από όλους. Μας ανησυχεί και αναζητούμε τρόπους να εντάξουμε σε αυτή τη διαδικασία και τους μαθητές με τους οποίους δεν καταφέραμε να έχουμε επαφή. Δυστυχώς, υπάρχουν μαθητές (μικρός αριθμός) με τους οποίους δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε, μαθητές με τους οποίους η επικοινωνία δεν είναι συνεχόμενη, αλλά και μαθητές οι οποίοι δεν έχουν υπολογιστή, ούτε σύνδεση στο διαδίκτυο στο σπίτι τους. Όλοι μας προσπαθούμε να διαχειριστούμε και να αμβλύνουμε  αυτή την αδικία, η οποία θα είναι ακόμα περισσότερο εμφανής την επόμενη μέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία.
γ. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα  οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας,  ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας έχουν δημιουργήσει και επικαιροποιήσει λογαριασμούς  στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, έχουν φτιάξει «ηλεκτρονικές τάξεις», δοκιμάζουν και νέα "εργαλεία". Ο στόχος είναι να  τα χρησιμοποιήσουμε στο βαθμό που θα είναι χρήσιμα για τη δουλειά μας, αν και η χρήση τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου,  δεν είναι υποχρεωτική.
δ. Βέβαια, επισημαίνουμε ότι μέχρι στιγμής, υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, στη σύνδεση και στη χρήση αυτών των εργαλείων,  λόγω υπερφόρτωσης του ΠΣΔ και της μη ετοιμότητας να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση. Αυτό το διαπίστωναν και γονείς, οι οποίοι επεχείρησαν να δημιουργήσουν λογαριασμούς για τα παιδιά τους στο σχολικό δίκτυο μετά τη δική μας παρότρυνση.
ε. Κλείνοντας, με δεδομένο ότι ζούμε σε ειδικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις, σας γνωρίζουμε ότι αναζητούμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να είμαστε κοντά στους μαθητές μας. Αυτή είναι μια καθημερινή αγωνία. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους μαθητές μας. Κύριο μέλημα μας είναι όλοι οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία της συμμετοχής σε αυτή την ειδική εκπαιδευτική διαδικασία και κανένας μαθητής να μη στερηθεί το πολύτιμο αγαθό της μόρφωσης.
Για κάθε ερώτημα,  πρόβλημα, ή ιδέα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε  στα email : 13dimkerats@gmail.com   -   21dimkera@sch.gr   και στα τηλέφωνα:      210 400 2185  - 210 401 4420
13ο & 21ο Δημ. Σχολεία Κερατσινίου 28-3-2019

No comments:

Post a Comment

Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις

Μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και μία αδελφούλα του Ε3 θυμήθηκαν και μας διηγήθηκαν κάτι για τις γιορτές των Χριστουγέννων.  Ακούστε τις όλε...